13 mrt, 2024

Wat is AREI en welke invloed heeft het op alle elektrische toestellen van arabel?

In dit deel van onze website richten we ons op de technische vragen of het “wist u dat”-gedeelte van onze activiteiten. Onze focus ligt op het verduidelijken waarom bepaalde technologie wordt gebruikt, de regelgeving of gewoon hoe je wat waar moet doen? Voel je vrij om je suggesties te delen via sales@arabel.be

Wat is AREI en welke invloed heeft het op alle elektrische toestellen van arabel?

Wanneer arabel elektrische borden levert als onderdeel van een van onze jachthavenoplossingen, ondergaat elk bord een grondig onderzoek door een externe controleorganisatie voordat het naar de klant wordt verzonden.

Het team van arabel demonstreert nauwgezet hoe de printplaat is geconfigureerd en legt het schema ter controle voor aan de controlerende organisatie. Na controle tekent de organisatie voor de geproduceerde configuratie en bevestigt dat deze voldoet aan de normen. Dit proces biedt klanten talloze voordelen, omdat ze materialen ontvangen die volledig voldoen aan de voorschriften en zijn goedgekeurd door een officiële organisatie, waardoor hercertificering van producten niet meer nodig is en ze veel tijd besparen in elk project.

Door zich te houden aan de AREI-norm (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) verzekert arabel de naleving van de algemene regelgeving voor elektrische installaties in België. Het AREI stelt regels en veiligheidsnormen op voor elektrische installaties en uitrustingen in België, net zoals gelijkaardige instanties in de meeste andere landen die aangesloten zijn bij de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC).

Laten we ons verdiepen in wat het AREI inhoudt en het belang onderstrepen van het naleven van standaardisatie voor gebruikers van elektrische apparatuur:

  1. Verificatie en goedkeuring: Het AREI vereist officiële verificatie en goedkeuring van elektrische apparatuur door een controlerende organisatie, zodat de naleving van de veiligheidsnormen en voorschriften vóór gebruik wordt gewaarborgd.
  2. Fabrieksvalidatie: Elektrische apparatuur die de fabriek verlaat, moet worden gevalideerd om te voldoen aan de AREI-normen, wat meestal gepaard gaat met strenge tests en veiligheidscertificering.
  3. Zekerheid voor de klant: Naleving van de AREI-normen verzekert klanten ervan dat aangeschafte elektrische apparatuur voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen, waardoor de veiligheid van gebruikers wordt vergroot en potentiële gevaren van elektrische installaties worden beperkt.
  4. Veiligheidsnormen: AREI stelt veiligheidsnormen en voorschriften op voor verschillende aspecten van elektrische installaties, waaronder bedrading en apparatuur, en draagt zo bij aan het minimaliseren van het risico op elektrische ongevallen en het waarborgen van de veiligheid van gebruikers en eigendommen.
  5. Handhaving: De regelgevende instanties zien toe op de naleving van de AREI-normen door middel van inspecties en audits en leggen sancties op bij niet-naleving.

Ook andere Europese landen hebben voorschriften en normen voor elektrische installaties en apparatuur, zij het met verschillende namen en specifieke eisen. Niettemin hebben ze het gemeenschappelijke doel om de veiligheid en betrouwbaarheid van elektrische systemen te garanderen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over de kwaliteitsborging en -processen van arabel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Updates

arabel en Medisoft: Samenwerken voor veiligheid en efficiëntie

Hoe arabel bedrijven in medische apparatuur helpt met zijn medische transformatoren...
Updates

arabel gaat met vakantie!

Alle arabel collega s lassen een welverdiende rustpauze in...
Technical

Legionella. Wat kunnen jachthavens doen om te voorkomen dat legionella de reis van reizigers verpest?

Onze tips die jachthavens kunnen helpen om de verspreiding van legionella te voorkomen...
Updates

arabel, duurzaamheid is belangrijk

Duurzaamheid vormt de kern van de waarden en activiteiten van arabel...
Updates

Frankrijk verwelkomt arabel

arabel is verheugd om de komst van Ludovic Piccio aan te kondigen die arabel in Frankrijk...
Updates

Maak kennis met onze nieuwe Sales en Project Executive

Gilles Vermeulen onze nieuwste aanwinst als Sales en Project Excecutive...
Updates

De arabel specialiteitstransformatoren: kwaliteit van insulatie tot verzending

Hoe arabel de kwaliteit bewaakt van de vele soorten transformatoren...
Updates

Ocea en arabel. Een sterk partnerschap voor de geavanceerde automatisering van zwembadafdekkingen.

Ocea is een toonaangevend internationaal productiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en...
Updates

Nieuw belangrijk contract: Jachthaven Zeebrugge verlengt samenwerking met i-Marina

De jachthaven van Zeebrugge implementeert ultramoderne hardware oplossingen...
Updates

De ambitieuze plannen van Christian Onselaere, de nieuwe CEO van arabel.

In ons eerste interview praten we met de nieuwe arabel CEO We spraken met Christian Onselaere...