5 jun, 2024

arabel, duurzaamheid is belangrijk

Duurzaamheid vormt de kern van de waarden en activiteiten van arabel

Duurzaamheid vormt de kern van de waarden en activiteiten van arabel

arabel, duurzaamheid is belangrijk

Duurzaamheid is de kern van de waarden en activiteiten van arabel en vormt de leidraad voor onze inspanningen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en een verantwoord beheer van hulpbronnen te stimuleren. We doen dit aan de hand van een aanpak in 3 stappen: hergebruik, vermindering en verduurzaming.

  • Hergebruik: bij arabel worden alle schrootmaterialen die tijdens onze productieprocessen ontstaan, volledig en onbeperkt gerecycled. Dit bereiken we door onze samenwerking met een ISO9001-ISO14000 gecertificeerde recyclingpartner. Door ons schroot te recycleren, beperken we niet alleen de hoeveelheid afval, maar verminderen we ook de behoefte aan nieuwe grondstoffen, waardoor we natuurlijke hulpbronnen behouden en een circulaire economie bevorderen.
  • Verminderen: bij arabel begrijpen we de aanzienlijke impact van wegtransport op CO2-uitstoot en klimaatverandering. Daarom zetten we ons in om onze C02 voetafdruk tijdens het hele transportproces te verkleinen. Onze zendingen worden beheerd door transportbedrijven die prioriteit geven aan duurzaamheid. Ze zorgen voor volledige ladingen en vermijden deelzendingen of gedeeltelijk geladen vrachtwagens die meer CO2 uitstoten per vervoerde ton. Deze transportpartners zetten zich in om alle nodige stappen te ondernemen om hun CO2-uitstoot te minimaliseren en helpen ons op weg naar een duurzamere toekomst.
  • Maak het duurzaam: bij arabel willen we duurzaam zijn door de manier van ontwikkelen. De ontwerpprincipes en wetenschappelijke concepten die in onze productportfolio worden toegepast, in het bijzonder onze ringkerntransformatoren, ondersteunen een duurzame toeleveringsketen. Ringkerntransformatoren bieden een hogere verhouding tussen vermogen en materiaalinhoud dan klassieke transformatoren. Bovendien dragen hun karakteristieke lage ‘nullast’-verliezen bij aan energie-efficiëntie. Door ringkerntransformatoren te produceren en te promoten, levert arabel niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar vermindert het ook de transportverliezen van energie via het net, wat ons engagement voor duurzaamheid nog versterkt.

Bij arabel is duurzaamheid niet alleen een doel maar ook een verantwoordelijkheid.

Door deze initiatieven te implementeren en voortdurend te zoeken naar innovatieve oplossingen, werken we aan een duurzamere toekomst voor onze planeet en toekomstige generaties.

Door middel van verantwoord materiaalbeheer, duurzame transportpraktijken en innovatief productontwerp streven we ernaar een positieve impact te hebben op het milieu en tegelijkertijd producten van hoge kwaliteit te leveren aan onze klanten.

Bekijk ook: https://arabel.be/nl/over-ons/

Dit vind je misschien ook leuk...

Technical

Legionella. Wat kunnen jachthavens doen om te voorkomen dat legionella de reis van reizigers verpest?

Onze tips die jachthavens kunnen helpen om de verspreiding van legionella te voorkomen...
Updates

Frankrijk verwelkomt arabel

arabel is verheugd om de komst van Ludovic Piccio aan te kondigen die arabel in Frankrijk...
Updates

Maak kennis met onze nieuwe Sales en Project Executive

Gilles Vermeulen onze nieuwste aanwinst als Sales en Project Excecutive...
Updates

De arabel specialiteitstransformatoren: kwaliteit van insulatie tot verzending

Hoe arabel de kwaliteit bewaakt van de vele soorten transformatoren...
Updates

Ocea en arabel. Een sterk partnerschap voor de geavanceerde automatisering van zwembadafdekkingen.

Ocea is een toonaangevend internationaal productiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en...
Updates

Nieuw belangrijk contract: Jachthaven Zeebrugge verlengt samenwerking met i-Marina

De jachthaven van Zeebrugge implementeert ultramoderne hardware oplossingen...
Updates

De ambitieuze plannen van Christian Onselaere, de nieuwe CEO van arabel.

In ons eerste interview praten we met de nieuwe arabel CEO We spraken met Christian Onselaere...