3 apr, 2024

De arabel specialiteitstransformatoren: kwaliteit van insulatie tot verzending

Hoe arabel de kwaliteit bewaakt van de vele soorten transformatoren.

Eddy is binnen arabel verantwoordelijk voor het hele productieproces van de transformatoren, hij helpt vaak mee in de productie bv. bij het wikkelen van de transformatoren. Eddy kan terugblikken op een ervaring van 40 jaar en is nog lang niet uitgekeken op zijn dagelijkse taken.

Eddy heeft dan ook zopas de hele arabel productie aanpak herbekeken en gezorgd voor een vlottere flow van hoe de producten worden geproduceerd, getest en klaargemaakt voor verzending. 

We spraken met hem om beter het productieproces te begrijpen maar ook om na te gaan hoe arabel de kwaliteit bewaakt van de vele soorten transformatoren die hier worden geproduceerd.

Eddy, bedankt voor je tijd.  Kan je ons het productieproces van een transformator toelichten?

Eddy: Graag. Bij arabel begint alles met de werkfiches per klant. Die geven duidelijk weer wat moet geproduceerd worden voor welke klant, de specificaties maar ook de bijzonderheden want vele klanten hebben bepaalde wensen waaraan we dan ook graag voldoen.

We vangen natuurlijk aan met de magnetische kernen van de transformatoren, deze worden geproduceerd volgens ons kwaliteitsboek zodat we – afhankelijk van het type transformator – de productie daarop afstemmen.

Vervolgens brengen we de kernen naar de werkcel isolatie, de isolatie van de magnetische kern is belangrijk om de verdere interne componenten van de transformator te beschermen tegen mogelijke schade.

Schade kan bv. het gevolg zijn van een te hoge mechanische druk of wrijving tijdens het wikkelproces  Zo’n schade zal tijdens de levensduur van de transformator de prestaties ervan doen afnemen.

Vervolgens worden de transformatoren gewikkeld volgens de wensen van de klant, in sommige gevallen worden de transformatoren ook ingegoten met epoxy of PU giethars.

Dit komt veelvuldig voor en dan vooral bij transformatoren die dienen om ingezet te worden in vochtrijke omgevingen. Denken we aan bv. luchthavens en meer bepaald de landingsbanen waar de transformatoren ondergronds komen te liggen.

Na een visuele inspectie worden alle transformatoren één per één getest, dit lijkt misschien omslachtig maar kwaliteit staat voorop en dat bewijzen we ook door onze doorgedreven geautomatiseerde testprocedures. Alle testresultaten worden opgeslagen ten behoeve van het track en trace proces. We laten niks aan het toeval over.

arabel is tailormade, hoe moeten we dat verstaan?

Eddy: Een op maat gemaakte transformator is aangepast aan de specifieke vereisten of beperkingen van een bepaalde elektrische omgeving of toepassing. Klanten komen naar ons voor de meest uiteenlopende toepassingen waarbij de transformatoren aan bepaalde kenmerken moeten voldoen. Dit gaat van spanningsniveaus tot vermogens, wikkelconfiguraties, temperatuurklasse, type isolatiematerialen en fysieke afmetingen.. We zorgen dat de gevraagde transformatoren beantwoorden aan de gewenste prestaties en efficiëntie en natuurlijk compatibel zijn met het systeem waarvoor de transformator bedoeld is, zodat hij precies voldoet aan de gestelde vereisten eigen aan de toepassing van de klant.

Hoe zorg je voor het behoud van het hoge kwaliteitsniveau?

Eddy: Net als bij de andere onderdelen van arabel is kwaliteitscontrole geïntegreerd in elke stap van het productieproces met dan nog een finale controle bij de laatste fase van de productie. We hebben één of meerdere verantwoordelijken voor elke fase, zij controleren elk product, wat ik dan nog eens visueel controleer wanneer het product naar de volgende fase gaat. We zijn heel streng in onze beoordeling en wat niet beantwoordt aan onze vereisten gaat onverbiddelijk naar de recyclage.

Bedankt, Eddy, voor deze heldere uiteenzetting!

Voor meer informatie omtrent de arabel transformatoren, bezoek onze speciale pagina hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Updates

arabel en Medisoft: Samenwerken voor veiligheid en efficiëntie

Hoe arabel bedrijven in medische apparatuur helpt met zijn medische transformatoren...
Updates

arabel gaat met vakantie!

Alle arabel collega s lassen een welverdiende rustpauze in...
Technical

Legionella. Wat kunnen jachthavens doen om te voorkomen dat legionella de reis van reizigers verpest?

Onze tips die jachthavens kunnen helpen om de verspreiding van legionella te voorkomen...
Updates

arabel, duurzaamheid is belangrijk

Duurzaamheid vormt de kern van de waarden en activiteiten van arabel...
Updates

Frankrijk verwelkomt arabel

arabel is verheugd om de komst van Ludovic Piccio aan te kondigen die arabel in Frankrijk...
Updates

Maak kennis met onze nieuwe Sales en Project Executive

Gilles Vermeulen onze nieuwste aanwinst als Sales en Project Excecutive...
Updates

Ocea en arabel. Een sterk partnerschap voor de geavanceerde automatisering van zwembadafdekkingen.

Ocea is een toonaangevend internationaal productiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en...
Updates

Nieuw belangrijk contract: Jachthaven Zeebrugge verlengt samenwerking met i-Marina

De jachthaven van Zeebrugge implementeert ultramoderne hardware oplossingen...
Updates

De ambitieuze plannen van Christian Onselaere, de nieuwe CEO van arabel.

In ons eerste interview praten we met de nieuwe arabel CEO We spraken met Christian Onselaere...