21 feb, 2024

Jachthaven Brouwershaven: havenbeheer op een hoger niveau brengen.

De havenmanager makkelijk toegang geven tot het beheer van alle activiteiten vanuit het havenkantoor.

Brouwershaven, gelegen in de pittoreske Nederlandse provincie Zeeland, getuigt van een diepgewortelde band met de zee. Bekend om zijn overvloed aan Zeeuwse schatten – mosselen en oesters – heeft het een charmante uitstraling, waar elke 1 op de 15.000 wilde oesters een verborgen parel kan onthullen.

Als oudste en meest betoverende stad langs de Grevelingen draagt Brouwershaven haar maritieme erfgoed met trots uit. De bruisende jachthaven, met 385 ligplaatsen en een passanten ligplaats van 160 meter, bruist van activiteit en onderstreept het vitale belang van een naadloos havenbeheer.

Met sterke banden met de Watersportvereniging Brouwershaven fungeert de jachthaven als een belangrijk knooppunt voor watersportliefhebbers. De jachthaven van Brouwershaven wordt beheerd door de gemeente Schouwen-Duiveland en wilde zijn activiteiten moderniseren om te voldoen aan de eisen van de drukke haven.

Om aan deze behoefte te voldoen, implementeerde de jachthaven de i-Marina havenbeheeroplossing, gewaardeerd om zijn gebruiksvriendelijke interface en aanpasbare functies.

Naast de implementatie van het havenbeheersysteem heeft Brouwershaven zijn infrastructuur uitgebreid met elektriciteitszuilen van arabel, flush deck kranen (H2O) en legionella beveiligingssystemen in beide havens en voor alle ligplaatsen.

Dit uitgebreide systeem stelt de havenmanager in staat om toezicht te houden op alle activiteiten vanuit het havenkantoor, waardoor fysieke bezoeken aan elke inkomende of uitgaande bezoeker niet meer nodig zijn. Nu kunnen taken efficiënt op een afstand worden beheerd, waardoor de jachthaven snel vrije plaatsen kan toewijzen aan bezoekers die zich via de website informeren of ligplaatsen reserveren.

Brouwershaven profiteert van een volledig geïntegreerde en centraal beheerde oplossing met zowel software- als hardware-elementen, compleet met schakelen op afstand, meting en het gemak van QR-code-gebaseerde serviceverkoop.

Deze realtime monitoring mogelijkheid biedt onschatbare inzichten in de activiteiten van de jachthaven, waardoor de werklast aanzienlijk wordt verminderd en de aantrekkingskracht van de jachthaven voor zowel nieuwe als terugkerende bezoekers wordt vergroot. Deze vooruitgang is een waardevolle aanvulling op ons bedrijfsportfolio en zorgt over de hele linie voor gelukkigere en productievere jachthavens. Zoekt u meer informatie? Contacteer ons dan via sales@arabel.be

You might also like…

Updates

De arabel specialiteitstransformatoren: kwaliteit van insulatie tot verzending

Hoe arabel de kwaliteit bewaakt van de vele soorten transformatoren....
Updates

Ocea en arabel. Een sterk partnerschap voor de geavanceerde automatisering van zwembadafdekkingen.

Ocea is een toonaangevend internationaal productiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en...
Updates

Nieuw belangrijk contract: Jachthaven Zeebrugge verlengt samenwerking met i-Marina

De jachthaven van Zeebrugge implementeert ultramoderne hardware oplossingen....
Updates

De ambitieuze plannen van Christian Onselaere, de nieuwe CEO van arabel.

In ons eerste interview praten we met de nieuwe arabel CEO. We spraken met Christian Onselaere,...

Updates

Metaalbewerking: ervaring en kwaliteit bepalen ons succes

Kwaliteit is een belangrijke troef en waarde bij arabel. In deze reeks interviews zetten we onze...