13 mrt, 2024

Metaalbewerking: ervaring en kwaliteit bepalen ons succes

Kwaliteit is een belangrijke troef en waarde bij arabel. In deze reeks interviews zetten we onze kwaliteitsfocus in de kijker.

Kris Langhendries is verantwoordelijk voor de metaalbewerkingsproductie bij arabel. We spraken met hem om te begrijpen hoe arabel de kwaliteit benadert en hoe in elke stap van het productieproces de kwaliteit wordt gegarandeerd.

Kris, bedankt voor je tijd. Laten we ons verdiepen in het kwaliteitsbeheer van arabel. Kun je ons vertellen hoe kwaliteit wordt gewaarborgd vanaf het begin van een project?

Kris: Absoluut. Bij arabel staat kwaliteit vanaf het begin van een project voorop. We beginnen met het grondig doornemen van de tekeningen die door de klant worden aangeleverd of, indien nodig, maken we onze eigen tekeningen op basis van hun specificaties. Deze tekeningen dienen als blauwdruk voor de hele productiecyclus.

Welke stappen worden er genomen zodra de tekeningen klaar zijn om ervoor te zorgen dat de productie op schema blijft en het gewenste kwaliteitsniveau wordt behouden?

Kris: Nadat de tekeningen klaar zijn, stellen we een gedetailleerd plan op om ervoor te zorgen dat alle benodigde producten en middelen beschikbaar zijn zoals afgesproken met de klant. Deze planningsfase is cruciaal voor een soepele uitvoering van het project. We maken een werkblad met alle onderdelen die voor elk product nodig zijn en een tekening van het eindproduct, zodat het productieteam een duidelijk stappenplan heeft.

Hoe zorgt u ervoor dat de kwaliteit tijdens de verschillende productiefasen behouden blijft?

Kris Langhendries: Kwaliteitscontrole is geïntegreerd doorheen het hele productieproces en binnen dat proces bestaan een hele reeks stappen. Elke stap in dat proces waarbij er een arbeidsinteractie heeft plaatsgevonden wordt gecontroleerd. Deze verschillende stappen worden door mezelf uitgestippeld in functie van hetgeen gevraagd werd.  

Het is duidelijk dat aandacht voor detail cruciaal is voor het handhaven van de kwaliteitsvereisten. Kunt u dieper ingaan op de rol van de verschillende teamleden bij het waarborgen van de kwaliteit?

Kris: Absoluut. Hoewel we processen hebben ingesteld, is het uiteindelijk ieder individu in ons team die een cruciale rol speelt in het handhaven van onze kwaliteit. Elk teamlid begrijpt zijn specifieke rol in het productieproces en is toegewijd om ervoor te zorgen dat hun werk aan onze kwaliteitsnormen voldoet. Door onze teamleden verantwoordelijkheid te geven, zijn we in staat om consequent een geweldig product aan onze klanten te leveren.

Bedankt, Kris, voor het delen van je inzichten in de manier waarop arabel kwaliteit in metaalbewerking benadert. Het is duidelijk dat een combinatie van nauwgezette planning, aandacht voor detail en een toegewijd team de sleutel is tot het succes van elk project.

Kris Langhendries: Graag gedaan. We zijn trots op het werk dat we doen en ik heb er alle vertrouwen in dat onze focus op uitmuntendheid, ons succes in de toekomst zal blijven stimuleren.

Meer weten over ons metaalbewerkingsaanbod. Ontdek meer hier.

You might also like…

Updates

De arabel specialiteitstransformatoren: kwaliteit van insulatie tot verzending

Hoe arabel de kwaliteit bewaakt van de vele soorten transformatoren....
Updates

Ocea en arabel. Een sterk partnerschap voor de geavanceerde automatisering van zwembadafdekkingen.

Ocea is een toonaangevend internationaal productiebedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en...
Updates

Nieuw belangrijk contract: Jachthaven Zeebrugge verlengt samenwerking met i-Marina

De jachthaven van Zeebrugge implementeert ultramoderne hardware oplossingen....
Updates

De ambitieuze plannen van Christian Onselaere, de nieuwe CEO van arabel.

In ons eerste interview praten we met de nieuwe arabel CEO. We spraken met Christian Onselaere,...

Technisch

Wat is AREI en welke invloed heeft het op alle elektrische toestellen van arabel?

Wanneer arabel elektrische borden levert als onderdeel van een van onze jachthavenoplossingen, ondergaat elk bord een...